development online-marketing online-strategy

De reputatie van een website kun je beoordelen door te kijken naar de Domein Autoriteit van een website. De website Moz heeft dit gegeven in kaart gebracht door een systeem te bedenken hoe jouw website (domein) scoort binnen zoekmachines (Google, Yahoo en Bing). Er wordt een score toegekend van 0 – 100 waarmee een score van 100 een perfecte vindbaarheid van je website zou betekenen. Deze score wordt toegekend aan websites zoals: Facebook, Twitter, Google en Youtube. Zeker websites die zeer bekend zijn en ook goed vindbaar online. Omdat de score is gebaseerd op een logaritmische schaal zal het stijgen van 10 punten van 20 naar 30 makkelijker gaan dan het stijgen van 10 punten van 70 naar 80.

De domein autoriteit bestaat uit:

  • Het totaal aan unieke domeinen die naar je website linken
  • Het totaal aantal links die naar je website linken
  • Mozrank

Een nieuwe website zal een lage domein autoriteit hebben omdat er nog geen of weinig links naar de website linken. Hierdoor erkent Google de website (nog) niet als een hoge autoriteit en zal de positie binnen de zoekmachine relatief laag zijn.

Hoe kun je de domein autoriteit van je website verhogen?

Om een hogere autoriteit te krijgen zal je website geoptimaliseerd moeten worden. Kwalitatief hoge content op je website plaatsen zoals een relevant artikel of een informatieve blog. Je kunt ook in je website zoektermen opnemen die relevant zijn aan jouw website. Hiermee wordt je op de zoekterm beter vindbaar binnen zoekmachines. Daarnaast kun je ook actief ervoor zorgen dat er meer links naar jouw domein linken. Een andere website (het liefst met een hoge domein autoriteit) kan een artikel schrijven over jouw website of producten. Hiermee geef je een signaal af naar Google: ik bouw een autoriteit op en andere websites die zijn tevreden met mijn inhoud. Google zal hiermee een boost geven aan je positie omdat het hun doel is om de meest relevant en kwalitatieve websites een hogere positie toe te kennen.

Ben je benieuwd hoe jouw website scoort? Dan kan je de open site explorer van Moz gebruiken. Dit kan je natuurlijk ook voor websites van andere partijen doen.