online-strategy
online-strategy
online-strategy
online-strategy

Over ons

Vacatures
Marketing

Wat is lokale SEO?

LOKAAL

Je kan via het internet iedereen bereiken, maar de kans is groot dat jouw bedrijf hoofdzakelijk lokaal opereert. Helemaal als je een fysieke winkel, een restaurant of een café hebt, hoef jij geen bereik van Manhattan tot Mongolië. Dan heb je veel meer aan lokale SEO, de specialistische technieken om in jouw stad op te vallen.

Praten we over lokale SEO, dan gaan we verder dan alleen zoekmachines, maar worden ook kaarten-apps zoals Google Maps belangrijk. Veel mensen zoeken lokaal namelijk vaak direct de locatie van het bedrijf dat ze willen hebben. Nog even een bloemetje nodig? Google Maps heeft zo alle bloemenzaken voor ze op een rijtje.

Met lokale SEO gaat het er dus om dat mensen je op alle manieren makkelijker vinden. Als ze een plaatsnaam achter hun zoekopdracht zetten én als ze op kaart zoeken. Dat voor elkaar krijgen, werkt net iets anders dan algemene Zoekmachine optimalisatie en wij weten hoe.

Check gratis hoe jouw bedrijf lokaal scoort!

Hoe staat jouw lokale concurrentie er eigenlijk voor? Sleutelen alle kappers continu aan hun website en post ieder café dagelijks foto’s op hun Google Mijn Bedrijf? Met onze gratis lokale SEO gaan we in ieder geval checken hoe jij het beter kan doen!

Daag ons uit

Word het succesverhaal van de stad

Benieuwd hoe jouw bedrijf lokaal beter gevonden wordt?

Elke dag werk je aan je lokale reputatie; door elke klant die je spreekt, elke klus die je doet. De online reputatie van je bedrijf schiet er echter vaak bij in, terwijl dat dé manier is om lokaal beter gevonden te worden. Denk aan positieve reviews, foto’s plaatsen op het Google-profiel van je bedrijf en zelfs zoiets kleins als het plaatsen van de juiste openingstijden. Wil je werken aan je online reputatie? Laat ons helpen!

Mailtje sturen

Beste van de stad

Lokale top
3

De heilige graal van lokale SEO is de top 3 die Google bij plaatselijke zoekopdrachten uitlicht bóven de ‘normale’ zoekresultaten. Je bent als eerste te zien én wordt direct op een kaart getoond. Het is het doel waar we ons voor je op richten — een doel dat we samen kunnen bereiken.

Pimp je profiel

Google Mijn Bedrijf

Lokale SEO heeft een geheim wapen: Google Mijn Bedrijf. Het is Google’s tool om lokale zoekmachine optimalisatie makkelijker te maken door jou controle te geven over wat mensen van je zien. Vaak is er veel te verbeteren aan dit profiel, waardoor bezoekerscijfers snel kunnen stijgen.

Overal topresultaten

Voor elke stad

We zijn een trots Deventers bureau, maar dat betekent niet dat we alleen bedrijven uit Demter (mogen wij zeggen) kunnen helpen met lokale SEO. Door goed onderzoek helpen we je ook als je werkt in Maastricht, Groningen en ja, zelfs Zwolle (Go Ahead Eagles forever!)

BIG

Balans tussen lokale en landelijke SEO

Balans is wat ons betreft de beste strategie. We bijten ons vast in lokale SEO, maar doen dat zonder oogkleppen. Want ook landelijk wil je publiek blijven bereiken.

Word een lokale held!

Bied jij de beste service, krijg je goede reviews en terugkerende klanten? Dan helpen onze lokale SEO strategieën je alsmaar meer mensen bereiken, waardoor je uitgroeit tot lokale held.

C&C is al jaren onze partner op het gebied van SEO. Daar zijn we blij mee. Los van het feit dat ze ontzettend gezellig zijn en ons verrassen met leuke initiatieven, hebben ze ons ook enorm voortgeholpen met het zichtbaar maken in Google. We merken dat met name aan het aantal nieuwe aanvragen dat we wekelijks ontvangen. Niet alleen is dat aantal gestegen, de verhouding van organische bezoekers versus bezoekers via advertenties is sterk gegroeid!

Besteleendakkapel.nl

“De heren van Create & Convert hebben ons geholpen op een gebied waar wij zelf weinig verstand van hebben. Zo hebben we beter inzicht gekregen in onze online inspanningen en groeien we steeds verder in vindbaarheid en omzet uit onze webshop.”

Bubbels & Jets

Ontvang jouw gratis lokale SEO check

Ben jij een lokale speler met grote ambities? Met onze gratis check ontdekken we hoe we die online samen kunnen waarmaken.

Veelgestelde vragen

Ik ben net begonnen, heeft lokale SEO dan zin?

Juist dan! Als je net bent begonnen, kun je niet teren op een reputatie, gebouwd door jarenlang zwoegen. Jij moet het hebben van slimme technieken en zal eerst op moeten vallen. Lokale SEO kan daar perfect bij helpen.

Hebben jullie invloed op de reviews op Google?

We kunnen veel voor je doen, maar op reviews hebben wij geen enkele invloed. Heb je een aantal tegenvallende reviews? Ook dan kan lokale SEO helpen om verder te komen. Wij zorgen dat meer mensen je vinden en als jij dan zorgt voor nieuwe, positieve reviews door tevreden klanten, dan komt het vast goed.

De concurrentie in mijn branche is groot, krijgen jullie me echt bovenaan Google?

Beloven dat je bovenaan Google komt, is onmogelijk als je er niet voor betaald (Search Engine Advertising). Als je veel lokale concurrenten hebt, kan het zijn dat we samen harder moeten werken om goede resultaten te behalen, maar wij zijn er klaar voor!