online-strategy
online-strategy
online-strategy
online-strategy

Over ons

Vacatures
Marketing

Hoe werkt Facebook adverteren?

META

Wat een Facebook advertentie is, weet iedere Nederlander wel — we zien ze voorbij komen, ontdekken nieuwe producten en klikken erop. Hoe hebben die bedrijven jou weten te bereiken en waarom toont het sociale netwerk je precies deze advertenties? Achter adverteren op Facebook gaan complexe processen schuil. Processen die wij voor je doorgronden en aan het werk zetten.

De kracht van Facebook’s advertentie-algoritmes zitten in de vele knoppen waaraan we kunnen draaien om precies de juiste doelgroep te vinden en binden. Jouw campagnes tonen aan iedereen op Facebook, is namelijk weinig efficiënt; het merendeel van de mensen heeft andere interesses en je investering wordt zo niet ten volste benut. Wij zoeken naar hoge conversiepercentages, dus zoeken wij naar de mensen die jou business opleveren.

Via Facebook adverteren is deceptief makkelijk — als je een bedrijfspagina hebt, raadt Facebook je vast wel eens aan om het zelf direct te proberen. Binnen een paar klikken is je campagne live, maar wat bereik je daarmee? Vaak niet zoveel. Daarom is Facebook adverteren alleen effectief met een gedegen plan en kennis van al die complexe processen van Facebook.

Wil je gratis advies? Regelen we voor je

We beginnen met gratis advies. Gratis? Yes, volledig! Wij willen eerst dat je ontdekt hoe we jou precies gaan helpen voordat we aan de slag gaan. Onze online marketing checks voeren we daarom gratis uit.

Daag ons uit!

Zo laat je Facebook voor je werken

Succes op Facebook

Nadat we hebben ontdekt welke doelen jij wil bereiken, doen we … niets. Niets op Facebook, in ieder geval. Want één van de succesfactoren voor adverteren via Facebook is een goed doordachte strategie en de juiste content. Daar gaan we eerst mee aan de slag, voordat we Facebook aan het werk zetten.

Mailtje sturen

Een makkelijke markt

Lage concurrentie

Hoewel Facebook dagelijks miljarden gebruikers heeft, is de advertentieconcurrentie op het platform relatief laag. Dat houdt niet alleen in dat je per impressie minder betaalt, maar ook — mét de juiste content — jouw doelgroep makkelijker bereikt. Op Facebook beginnen, is winnen.

We bereiken je publiek

Messcherpe targeting

Als het gaat om het targeten van de juiste doelgroep, is het advertentieplatform van Facebook één van de allerbesten. We kunnen selecteren op locatie, leeftijd, geslacht, maar vooral op welke interesses iemand heeft. Juist door te sleutelen aan de combinatie van deze factoren, bereiken we keer op keer succes.

De juiste keuze

Blijvend effectief

In de afgelopen jaren is het moederbedrijf van Facebook niet louter positief in het nieuws geweest en even was er de angst dat dit groot effect op advertentieresultaten zou hebben. Toch blijkt ‘s werelds grootste sociale media platform blijvend effectief en aantrekkelijk voor veel soorten bedrijven. En voor de doelgroepen die Facebook links laten liggen, hebben we genoeg alternatieven.

BIG

We werken met een plan

Je bouwt geen huis zonder plan, gaat niet op roadtrip zonder route — laten we ook geen geld in advertenties steken zonder heel goed te weten wat we willen, wie we willen bereiken en hoe we dat gaan doen. Wij werken met een plan, zodat jij zonder verrassingen investeert in je online marketing.

Continu blijven verbeteren

Eerlijkheid duurt het langst en ook online succes kan soms op zich laten wachten; we willen dat je dat weet voor we beginnen. Het belangrijkste is dat wij niet uit het veld geslagen worden, maar blijven bouwen tot we effectieve campagnes hebben die écht resultaat voor je opleveren

Gratis advies voor Facebook adverteren? Klik!

Wil je nou eindelijk eens online succes boeken? We helpen je gratis verder met advies op maat.

Veelgestelde vragen

Komen mijn advertenties ook gelijk op Instagram?

Dat is een van de voordelen van Facebook adverteren: twee vliegen in één klap. De content die je op Facebook plaatst, kunnen we ook direct op Instagram aan het werk zetten. Al komt het ook voor dat we content liever tweaken voor de verschillende doelgroepen die je op Instagram vindt.

Hoe effectief is adverteren op Facebook?

Als we klaar zijn, is adverteren op Facebook zeker effectief, maar als we beginnen? Niet elke campagne is een voltreffer, dus we moeten soms wat schaven en sleutelen voordat je het gewenste effect gaat zien. Oftewel: veel hard werk, een beetje geduld en het komt goed.

Kan ik ook zelf advertenties aanzetten?

Yes, Facebook maakt het zelfs heel makkelijk om te adverteren. Een beetje té makkelijk, vinden wij. Je kan dus ook zelf aan de slag gaan, maar in onze ervaring is dat vaak weggegooid geld. Al kan het natuurlijk ook perfect uitpakken, dus wij zullen je niet tegenhouden!