online-strategy
online-strategy
online-strategy
online-strategy

Over ons

Vacatures
Marketing

Wat is linkbuilding?

LINKS

Wat doe je als je op zoek bent naar, laten we zeggen, een nieuwe telefoon? Grote kans dat je bekenden vraagt welk model zij aan hun hand gelijmd hebben. Zijn ze blij, raden ze hem aan, gooien ze hem ‘t liefst in een diep ravijn? Eigenlijk is Google niet heel anders. Vindt de zoekmachine de website van jouw bedrijf, dan wil hij weten: is dit een betrouwbare website met hoogwaardige content? Om daarachter te komen, kijken ze of andere bronnen het over jou hebben. Ontdekt Google dat iedereen ‘t over jouw www’tje heeft, dan groeit Google’s vertrouwen dat jij een hele grote speler bent.

Om te zorgen dat Google’s vertrouwen in jouw website groeit, gebruiken we linkbuilding, waarmee we zorgen dat steeds meer bronnen naar jouw content linken. Zo ontdekt Google dat jij toch écht een plekje hoger in de zoekresultaten moet komen, want jij levert wat de mensen zoeken. Door zelf actie te ondernemen met linkbuilding wacht je niet tot anderen over je praten, maar neem je het heft in eigen handen.

Er zijn vele technieken voor linkbuilding en zelfs een aantal die Google en andere zoekmachines afkeuren. Over die laatste gaan we het niet hebben, want Create & Convert gebruikt alleen zogeheten ‘white hat’ technieken. Zo ontvang jij nooit penalties van Google en werken we samen aan langdurig succes voor je bedrijf. Benieuwd wat wij op het gebied van linkbuilding voor je kunnen betekenen? Dan hoef je alleen maar te blijven lezen.

Gratis ontdekken hoe wij je resultaten boosten? Klik!

‘Fijn’, zul je denken – nóg een nieuwe SEO techniek. Hoe ga je die nou weer toepassen? Maak je geen zorgen, want wij helpen je gratis op pad. Vraag onze vrijblijvende check aan en wij duiken in de mogelijkheden die linkbuilding jouw bedrijf biedt. Eén klik en je ontdekt het!

Daag ons uit

Kom eindelijk hoger in zoekmachines

Hoe start jouw bedrijf met linkbuilding?

Wil jij, nu je linkbuilding hebt ontdekt, direct je volledige netwerk mailen: ‘Link naar mijn website!’? Helaas, zo makkelijk is het niet. Sterker nog, sommige links doen meer kwaad dan goed, omdat Google websites ook als onbetrouwbaar kan beschouwen. Hoe ontdek je waar je moet beginnen? Wij helpen je op pad.

Mailtje sturen

Kwaliteit voorop

Krachtige
in-content links

Linkbuilding maakt onderscheid in twee soorten links: in-content en startpaginalinks. Waar de eerste staat voor kwaliteit, is de laatste gericht op kwantiteit. In-content links worden door Google goed gewaardeerd, omdat ze bijvoorbeeld in blogs of nieuwsberichten staan. Het gaat om een connectie met context, in plaats van een bron met duizenden links. Daarom raden we aan om te zorgen dat 80% van je off-page SEO bestaat uit in-content links.

Blijf scoren

Succes met startpagina links

Met startpaginalinks begin je het makkelijkst aan linkbuilding. Op één van de duizenden startpagina’s komen, is namelijk heel makkelijk, maar helaas ook een flink stuk minder effectief dan in-content links. Google heeft door dat jouw website op een bron wordt genoemd die alleen als doorgeefluik fungeert. Daarom raden we af meer dan 20% van je off-page SEO uit startpaginalinks te laten bestaan, hoe makkelijk het ook is.

Word de autoriteit

De waarde van jouw domein

Hoge domein- en pagina-autoriteit, dat is waar we het allemaal voor doen bij linkbuilding. Want wanneer Google jou scoort als autoriteit – op domein- of op paginaniveau – kom je snel hoger in de zoekresultaten. We krikken jouw autoriteit op door ons te focussen op hoogwaardige links die we verbinden aan jouw beste content. Zo weet Google dat jij de real deal bent.

BIG

Minder praten, meer doen

We kunnen uren praten over linkbuilding, maar we gaan het liever gewoon doen. Want hoe eerder we beginnen, hoe sneller we de resultaten gaan zien die je alleen met een lange adem behaalt. En die uitzonderlijke resultaten? Daar wordt je sowieso stil van.

Kwaliteit boven kwantiteit

Linkbuilding is net ‘t leven: kwaliteit gaat boven kwantiteit. En wanneer iemand je ooit vertelt dat je gewoon links moet spammen, luister alsjeblieft niet. Het kan je resultaten flink benadelen. Wij regelen kwalitatieve linkbuilding voor kwantitatieve groei.

C&C is al jaren onze partner op het gebied van SEO. Daar zijn we blij mee. Los van het feit dat ze ontzettend gezellig zijn en ons verrassen met leuke initiatieven, hebben ze ons ook enorm voortgeholpen met het zichtbaar maken in Google. We merken dat met name aan het aantal nieuwe aanvragen dat we wekelijks ontvangen. Niet alleen is dat aantal gestegen, de verhouding van organische bezoekers versus bezoekers via advertenties is sterk gegroeid!

Besteleendakkapel.nl

Voor onze dienstverlening op het gebied van 2D/3D animatie hebben wij Create & Convert gevraagd mee te denken over een online strategie. Aangezien de animatie branche een zeer competitieve markt is , heeft een organisch zoekresultaat in google op de eerste pagina echt prioriteit. Door verschillende marketing strategieën , linkbuilding en een optimale opzet van campagnes rankt onze website op vele zoekopdrachten op een organische eerste plek. Dit resulteert in veel traffic op de sites en ook een groot aantal aanvragen per maand. Wij zijn zeer enthousiast over deze aanpak en zijn blij met deze samenwerking.

theunemployedchefs.com

Gratis leren hoe linkbuilding jou gaat helpen?

Genoeg gepraat, tijd om te ontdekken hoe linkbuilding kan helpen bouwen aan betere resultaten! Vraag gratis onze linkbuilding check aan.

Veelgestelde vragen

Waar vinden jullie blogs en startpagina’s voor linkbuilding?

Bij Create & Convert zijn we trots op het maatwerk dat we leveren. Natuurlijk, we hebben een lijst met websites voor verschillende branches, want startpagina’s voor restaurants kunnen we meerdere keren gebruiken. Alleen hebben we dus geen kant-en-klare lijst websites waar we jouw bedrijf gaan spammen – dat zou alleen maar averechts werken.

Kan linkbuilding ook schadelijk zijn?

Zonder twijfel, want als één van de links van een website komt die Google heeft gemarkeerd als een slechte bron, dan trekken ze punten in mindering voor jouw domein- en pagina-autoriteit. Daarom onderzoeken wij altijd de kwaliteit van de blogs, websites en startpagina’s die we willen gebruiken – meten is weten.

Hoe kom je in contact met websites voor linkbuilding?

Er zijn vele technieken voor linkbuilding, zoals linkruil, concurrent linkbuilding, broken linkbuilding, maar het begint allemaal heel simpel: een mailtje. We willen in gesprek komen met de persoon die een link naar jouw website kan regelen. Gelukkig schromen wij niet om in actie te komen en te zorgen dat we het voor elkaar krijgen.