development online-marketing online-strategy

“Create & Convert is het verlengstuk van ons bedrijf op het gebied van online marketing’’

Led-verlichting

Toen Martin Bolderman in 2015 de energierekening van zijn tennisvereniging eens tegen het licht hield viel het hem op dat daar aanzienlijk op te besparen viel. Hoewel de lokale lampenwinkel wel wat besparende led lampjes in huis had, was het niet wat Martin voor zijn vereniging in gedachten had en zo begon er een lampje te branden.

Nu, jaren later, is Martin met Sportverlichting.com eigenaar van één van de grootste aanbieders van duurzame verlichting voor sportverenigingen, en mag hij FC Twente, FC Dordrecht en Top Oss al tot zijn klantenkring rekenen.

Vraag

In vijf jaar groeide Sportverlichting.com uit tot de belangrijkste speler voor duurzame sportverlichting op de Nederlands markt. Die plek willen Martin en zijn team behouden en zelfs verstevigen en Martin ziet in hoe belangrijk zijn online marketing daarvoor is.

Kijkende naar de website van destijds zag hij in dat die niet goed voldeed, en het verzoek dat Create & Convert van hem kreeg was dan ook helder: een nieuwe website en een online marketingstrategie die samen een verdubbeling van het aantal binnenkomende offerteaanvragen zouden opleveren.

Oplossing

De oplossing voor de nieuwe website was ons meteen duidelijk: iedere bezoeker zou vanaf het eerste moment al de positie van Sportverlichting.com als marktleider moeten voelen. Zo weet een potentiële klant dat Martin’s team niet gewoon één van de velen is, maar de allerbeste keuze is voor de klus.

Met een modern design, messcherpe teksten en bewezen conversie-technieken bouwden wij een website die aan alle eisen voldeed.

Toen kwam de échte uitdaging. Want wat is het profiel van een typische sportbestuurder? Precies, dat bestaat niet. Zoveel verenigingen, zoveel voorzitters. We moesten dus creatief zijn en hebben hiervoor contact gezocht met vakbeurzen en sport-specifieke nieuwsplatforms voor samenwerkingen om zo direct in contact te komen met de juiste mensen.

Voeg vervolgens sterke Google Ads, aanwezigheid op sociale media en targeting via online banners toe aan het team en je hebt een onverslaanbare opstelling.

Resultaat

De resultaten spreken dan ook voor zichzelf met een verdubbeling van het aantal offerte aanvragen en maar liefst 70% meer relevant verkeer. Je kan er echter ook zeker van zijn dat wij nog lang niet klaar zijn met Sportverlichting.com.

We optimaliseren regelmatig om de campagnes en gratis Google resultaten te verbeteren, maar het mooiste is dat we samen met Martin kijken naar de online potentie om ook de internationale markt te bereiken.

Word jij onze volgende succescase?

Zet de volgende stap en kom verder, net als onze andere klanten.

Wij, voor jou.

Maak kennis

Een bakje koffie om gewoon eens te kletsen, of direct jouw prangende digitale vragen beantwoorden — waar je ook naar op zoek bent, we willen altijd met je om tafel. Kom langs en ontmoet ons team.

Alles kan, echt.

Daag ons uit

‘Kunnen we niet’ kennen wij niet. Wat je vraag ook is, wij gaan de uitdaging aan — dat vinden we het mooiste wat er is. Samen zwoegen, zweten en doorgaan totdat het klaar is.

Ready, set, grow.

Zet ons in

We zijn als een sprinter aan de startlijn, klaar om voor je in actie te komen en de race te lopen. Zet ons aan ’t werk en wij zullen voor je blijven sprinten, elke dag weer.

dream