development online-marketing online-strategy

Van 20 naar 100 leads voor spuitgieten

SPUITGIETEN

QDP ontwerpt en ontwikkelt al meer dan 20 jaar producten voor uiteenlopende toepassingen – van high-performance schoenzolen voor Adidas tot award-winning ‘levende’ kunstwerken voor Mobilane. De hoogste kwaliteit, laagste prijs aanpak waar QDP om bekend staat bereiken ze door als productiepartner vanuit twee vestigingen het beste te leveren – design in Nederland, productie in China.

Vraag

Het team dat vóór Create & Convert verantwoordelijk was voor de online marketing van QDP bezorgde het bedrijf hun eerste online resultaten. Toch bleek de simpele prijscalculator waarmee zij leads genereerden geen langdurige oplossing en blijvend succes bleef uit. Om het tij te keren werd Create & Convert ingeschakeld.

Al snel ontdekten we voor QDP dat er meetinstrumenten verkeerd stonden ingesteld en zagen we in dat zo’n prijscalculator – hoewel op ‘t eerste oog aantrekkelijk – misschien helemaal niet zo’n goed idee was voor leadgeneratie. QDP vroeg ons hun volledige online marketing op te pakken met de hoofdvraag: ‘Hoe zorgen we weer voor meer traffic en leads via de website en hoe maken we dit inzichtelijk?’

Oplossing

Omdat het eerste idee niet altijd de beste oplossing is, kijken we bij Create & Convert verder en gingen we op onderzoek uit. De prijscalculator leverdere weliswaar resultaten op, maar dat bleek niet blijvend. Om meer mogelijkheden te ontdekken hebben we daarom analyses uitgevoerd; van de website, de advertentiekanalen, alle meetinstrumenten en natuurlijk QDP’s concurrentie en doelgroepen.

Met deze input ontwikkelden we een nieuwe online marketing strategie voor QDP, met de volgende pijlers:

– Een gloednieuwe website.
– Het verwijderen van de online prijscalculator.
– Deze vervangen voor een leadgenerator waarbij gegevens worden verzameld.
– Een nieuwe SEO strategie voor het vergroten van bereik.
– Google Ads-account omzetten, waarbij we ons richten op zoektermen met een hogere koopintentie.
– Alle meettools op orde maken.

Resultaat

Allereerst ontdekten we door de vernieuwde website, waarbij alle meettools goed werkten, de werkelijke performance van qd-p.com: 20 leads voor spuitgieten in 6 maanden tijd. Een goed startpunt om onze verdere werkzaamheden vorm te geven.

Een overduidelijke stap was de prijscalculator weghalen. Er was niets mis met de tool, maar gebruikers konden berekeningen maken zonder eerst hun gegevens achter te laten en zo voegde het weinig toe aan onze strategie. Dankzij de nieuwe leadgenerator, waarbij wel gegevens verzameld worden, zagen we een explosieve groei in het aantal binnenkomende leads: 500%!

Samen met QDP gingen we van 20 naar 100 leads voor spuitgieten. Een uitzonderlijk resultaat dat we ook wisten te bereiken door twijfelaars, gebruikers die op qd-p.com keken en weer vertrokken, te bellen door middel van geïdentificeerde IP-adressen.

Bij Create & Convert doen we de extra stap voor het beste resultaat.

Word jij onze volgende succescase?

Zet de volgende stap en kom verder, net als onze andere klanten.

Wij, voor jou.

Maak kennis

Een bakje koffie om gewoon eens te kletsen, of direct jouw prangende digitale vragen beantwoorden — waar je ook naar op zoek bent, we willen altijd met je om tafel. Kom langs en ontmoet ons team.

Alles kan, echt.

Daag ons uit

‘Kunnen we niet’ kennen wij niet. Wat je vraag ook is, wij gaan de uitdaging aan — dat vinden we het mooiste wat er is. Samen zwoegen, zweten en doorgaan totdat het klaar is.

Ready, set, grow.

Zet ons in

We zijn als een sprinter aan de startlijn, klaar om voor je in actie te komen en de race te lopen. Zet ons aan ’t werk en wij zullen voor je blijven sprinten, elke dag weer.

dream